Család-barát

Család-barát – receptek

Bárányflekken burgonyasalátával és házi juhtúróval töltött gombával

Hozzávalók 4 személyre:
-1.2 kg báránycomb
-400 gramm bárány máj
– 5-5 gramm só,bors
– 4 szál friss rozmaring

A krumplisalátához:
– 8 db krumpli
– 2 fej lilahagyma
– 1 csomag zöldhagyma
– 2 db kápia
– ecet
– 0,5 dcl olaj
-cukor
-só,friss petrezselyem

Elkészítés:
Bárányflekken burgonyasalátával és túróval töltött gombafejekkel:
Első lépésben előkészítjük a bárányhúst ,amit fűszerezünk sóval, borssal. Majd zsiradékban előpirítjuk mindkét felét, majd hozzáadjuk a rozmaringot és a fokhagymát és pirítjuk tovább. A salátához fött burgonyát készítünk elő amit karikára vágunk, ehhez egy kis ecetet,sót, egy kevés cukrot,vizet és olajat öntünk. A lila és zöldhagymát felszeleteljük és lesózzuk, majd 2-3 perc múlva a burgonyához keverjük.
A gombákat megmossuk,fűszerezzük, betöltjük juhtúróval és a báránnyal együtt sütjük készre.

További olvasnivalók