Család-barát

Család-barát – receptek

Oreo torta

Hozzávalók: (10 szeletes)
Csokis mandulás lap
6 db tojás
120 g mandulaliszt
120 g kristálycukor
80 g csokoládé
67 g porcukor
40 g finomliszt
27 g kakaó
7 g sütőpor

Fehér csoki ganage
300 g fehér csokoládé
2 dl tejszín
2 cl. triple sec

Étcsoki díszítő ganage
100 g étcsokoládé
10 g kakaó
5 g zselatin
40 g víz
50 g kristálycukor
20 g méz
40 g tejszín

Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjét a kristálycukorral kemény habbá verjük, a tojássárgáját a porcukorral és az étcsokoládéval kihabosítjuk.
A mandulalisztet, a kakaót, a sütőport elkeverjük. A tojássárgájás alapot a felvert tojásfehérjével fellazítjuk, majd hozzákeverjük a szárazanyagokat.
Ebből a masszából 7 db, 15 cm átmérőjű lapot sütünk. 160 fokon 10 percig sütjük.
A fehér csoki ganage-hoz a tejszínt felforraljuk, ráöntjük a fehér csokoládéra, majd keverőgéppel alaposan összekeverjük. Hűtjük.
A fehér csoki ganage-t kevés triple sec-el ízesítjük, majd robotgéppel kihabosítjuk és a tortalapok közé töltjük, majd bevonjuk vele a tortát.
A zselatinport beáztatjuk egy kevés hideg vízbe. A cukrot, a mézet, a tejszínt és a maradék vizet felforraljuk, belekeverjük a beáztatott zselatinport, majd a csokoládés kakaó keverékére öntjük és robotgéppel egyneműsítjük. Hűtjük.
A díszítő csoki ganage-val leöntjük a tortánkat úgy, hogy a tetején elsimítjuk, az oldalán pedig csak lecsorogjon.
A tetejét tetszés szerint díszíthetjük. Az alját csokiforgáccsal panírozhatjuk.

További olvasnivalók