Család-barát

Család-barát – receptek

Tárkonyos raguleves szupernagyi módra

Hozzávalók: 6 fő
1,5 kg sertéscomb (vagy vaddisznócomb)
1 kg vegyes zöldség
2 nagy fej hagyma
1 kis paradicsom
1 fél tv paprika
fél ek só
2 tk piros paprika
1 mk bors
3-4 szem borókabogyó
1 tk tárkony
kis reszelt gyömbér
1 dl tejszín
2 ek tejföl
1 ek liszt
fél citrom
fél dl olaj
sűrű, barna rozskenyér

Elkészítés:
Az olajon megdinszteljük az apró kockára vágott vöröshagymát, majd beletesszük a fél paprikát és a két fél paradicsomot. Megszórjuk paprikával és beletesszük az apró kockára vágott húst. Sózzuk, borsozzuk és a saját levében 10 percig pároljuk. Ezután hozzátesszük az apró kockára vágott zöldségeket és a tárkonyt. Felöntjük vízzel és puhára főzzük. A lisztből és 1 ek olajból világos rántást készítünk, és nem vízzel öntjük fel, hanem a tejfölt és a tejszínt hozzáadva simára keverjük vízzel, és a leveshez adjuk. A karikára vágott citromot is a levesbe tesszük, jól összeforraljuk. Picit állni hagyjuk a kész levest, hogy az ízek jól összeérjenek.

További olvasnivalók