Család-barát

Család-barát – receptek

Sült kápiapaprikás csirke, buggyantott tojásos galuskával

Hozzávalók:
4db csirkecomb filé
4db piros kápiapaprika
1cs újhagyma
6db tojás
1cs petrezselyem
30dkg liszt
2dl tejföl
0.5dl 10% ecet
0.5dl alma ecet
1dl Oliva olaj
5dkg vaj
só, bors, őrölt koriander

Elkészítés:
A csirke comb filéket sózzuk borsozzuk és bőrén lepréselve ropogósra sütjük. A kápia paprikákat sütőben megsütjük(200c* fok 15-20 perc) lehúzzuk a héját, kiszedjük a magházat és a paprika húst 2 dl alaplével v vízzel leturmixoljuk.
Olajon újhagymát dinsztelünk és a leturmixolt sültpaprika krémet rá öntjük és össze forraljuk. Sóval, őrölt borssal, őrölt korianderrel, almaecettel ízesítjük.
2 db tojásból a lisztből,finomra vágott petrezselyemmel, vajjal,sóval és vízzel galuskát készítünk és kanállal forrásban lévő vízbe szaggatjuk. Amikor készre főtt hideg vízzel leöblítjük majd vajban átforgatjuk. A tálaláskor a 4 db tojást enyhén ecetes,sós vízbe buggyantjuk 2 percre.
Tálaláskor tejföllel adhatjuk!

További olvasnivalók