Család-barát

Céklasült polenta krémmel, egresmártás, grill cukkini

Hozzávalók:
4 db közepes cékla
250 g kukoricadara
2 db cukkini
400 g egres
olívaolaj, bio margarin, nádcukor, kukoricakeményítő
só, zöld bors, kakukkfű, fokhagyma, petrezselyem, steakfűszer
növényi sajt

Elkészítés:
A céklát meghámozzuk, félbevágjuk és sűrűn beirdaljuk, így gyorsabban sül meg a belseje és ízesebb is lesz.
Tepsibe helyezzük, meglocsoljuk olívával, fűszerezzük, sózzuk és 180 fokon 40 percig sütjük, vagy amíg puha nem lesz. Néha megforgathatjuk a tetejét a saját szaftjában.

A polentához 1 liter vizet felforrósítunk, ízesítjük sóval és habverővel belekeverjük a darát. Lassú tűzön főzzük, ha túl sűrű, adhatunk még vizet ,majd a vége felé egy kis margarint vagy olívaolajat és a növényi sajtot. Kb fél óra elég neki.

Az egreshez egy kis cukrot adunk,felforraljuk, majd ha levet engedett, egy evőkanál keményítővel besűrítjük.
A cukkinit vastagabb szeletre vágjuk, és pici olajon hirtelen grillezzük egy kis steak fűszerrel, vagy kevés sóval.

További olvasnivalók