Család-barát

Család-barát – receptek

Rozmaringos kacsamáj mézes-vilmoskörtés rizottón

Hozzávalók: 1 adaghoz
– 0,5 kg kacsamáj
– 0,3 kg Rizottó rizs
– 2 db vilmoskörte
– 1 evőkanál vaj
– 2 dl száraz fehérbor
– 2 evőkanál méz
– 5 dkg reszelt parmezán
– 1 l alaplé
– só
– bors
– rozmaring
– olívaolaj

Elkészítés:
A rizottó rizst vajon és olívaolajon egy serpenyőben elkezdjük pirítani, fehérborral felöntjük, majd mikor elforr, forrásban lévő alaplével szakaszos adagolás mellett addig pároljuk, míg a rizs megpuhul.
A körtét cikkekre vágjuk, vajon és egy kis fehérboron puhára pároljuk, a végén mézzel összeforgatjuk.
A kacsamájat borssal és rozmaringgal fűszerezzük, egy serpenyőben olívaolajon, közepes lángon, mindkét oldalát aranybarnára sütjük, sóval ízesítjük és mézzel meglocsoljuk.
Az elkészített rizottó rizshez vajat és reszelt parmezánt teszünk, újra melegítjük, majd tányérra tesszük. Erre halmozzuk a körtéket és a kacsamájat. A körte pároló levével meglocsoljuk a májat és friss rozmaringgal díszítjük.

További olvasnivalók