Család-barát

Mézes currys jércemell nyárs, gyümölcsökkel és baconnal, saláta ágyon

Hozzávalók: 4 adaghoz
Pác:
– 8 evőkanál méz
– 1 narancs reszelt héja és leve
– 5 vőkanál olívaolaj
– 3 evőkanál worchester szósz
– 3 kávéskanál curry por
– 2 gerezd zúzott fokhagyma
– 1 csomag friss koriander
– só

Nyárs:
– 60 dkg csirkemell
– 16 szelet bacon szalonna
– 16 darab szilva
– 16 szem fehér szőlő

Saláta:
– jégsaláta
– koktélparadicsom
– kaliforniai paprika
– uborka

Elkészítés:
A csirkemellet nagyobb kockákra vágjuk. A pác hozzávalóit egy keverő edénybe összekeverjük, ebbe helyezzük a csirkemell kockákat, majd hűtőben legalább 1 órát pihentetjük. Amíg a pácunk pihen a szilvát félbe vágjuk és kimagozzuk, a nagyobb szemű szőlőket kiválogatjuk és a bacon szeleteket feltekergetjük. Ezeket az összetevőket és a csirkemellet tetszés szerint nyársra szúrjuk. Közepes lángon kérget sütünk a nyársaknak, páclével folyamatosan kenegetjük, majd 200 fokos sütőbe helyezzük 8-10 percre. Friss salátával tálaljuk. Bármilyen dresszinggel adhatjuk, de én olívaolajat és citromlevet javasolnék, a nyársak karakteres íze, fűszerezése miatt.

További olvasnivalók