Család-barát

Bundázott mandulasajt fehérrépa rizottóval áfonya lekvárral

Hozzávalók:
20 dkg mandula
kevés víz
4 evőkanál sörélesztő pehely
½ citrom leve
1 kávéskanál só

Bunda:
1 evőkanál sörélesztő pehely
1 evőkanál utifűmaghéj

Fehérrépa rizs:
20 dkg fehérrépa
20 dkg vegyes, színes zöldség, pl. kápia paprika, uborka, lilahagyma, petrezselyem zöldje,
áfonya lekvár:
10 dkg aszalt áfonya,
víz

Elkészítés:
A mandulát megőröljük és annyi vízzel, amennyit felvesz rugalmas masszát gyúrunk belőle a többi összetevő hozzáadásával. Hengert formázunk belőle, majd pihentetjük. (Minimum egy órát, de a legjobb, ha egy éjszakán át áll a hűtőszekrényben)
Felvágjuk ujjnyi vastag szeletekre és megforgatjuk utifűmaghéj és sörélesztő pehely keverékében.
A fehérrépát morzsásra aprítjuk, a többi zöldséget kicsi kockára vágjuk, összekeverjük.
Az aszalt áfonyát kevés vízzel lekvár sűrűségűre turmixoljuk.

További olvasnivalók