Család-barát

Vörösborban főtt körte, mascarpone krémmel

Hozzávalók:
4 db keményebb körte
200 ml vörösbor
egész fahéj
kevés szegfűszeg
1 kanál cukor
mascarpone krém
250 g mascarpone
2 db tojás
40 g cukor

Elkészítés:
A meghámozott körtéket egy lábasba tesszük és ráöntjük a vörösbort. Hozzáadjuk a félbe tört fahéjat, a szegfűszeget, és a kanál cukrot.
Fedél alatt hagyjuk addig főni, amíg meg nem puhultak, de ne főjenek szét! Kivesszük az edényből és egy tányérra téve lehűtjük.
Miközben a körték főnek elkészítjük a mascarpone krémet.
A két tojás sárgáját a cukorral szép fehér habos krémmé keverjük. Egy csipetnyi só segítségével kemény habbá verjük a tojás fehérjéket. Ezután a tojássárgához adjuk a mascarpone krémet, és simára keverjük. A fehérje habot is óvatosan a krémhez keverjük (mindig alulról felfelé mozdulattal). Mikor elkészült hagyjuk a hűtőben pihenni egy kicsit.
A körtéket egyenként egy tányérra tesszük, öntünk mellé mascarpone krémet, és csokoládé szemcsékkel díszítjük.

További olvasnivalók