Család-barát

Fahéjas szilvaleves

Hozzávalók:
500 g szilva (magozott)
700 ml víz
3 púpozott evőkanál kristálycukor
szegfűszeg (egész)
200 ml habtejszín (30-32%-os)
1 evőkanál puding
fahéj egész
0.5 db citrom reszelt héja

Elkészítés:
A szilvákat alaposan mossuk meg, magozzuk ki, majd negyedeljük fel. A fahéjat,szegfűszeget vízzel felfőzzük, majd leszűrjük. Tegyük a lábasba a szilvát, majd adjuk hozzá a cukrot. Forrástól számítva 5 percig főzzük. Közben a tejszínt keverjük teljesen csomómentesre a pudinggal. Keverjük bele a fahéjat is. Végül habarjuk be a levest, adjuk hozzá a reszelt citromhéjat és forraljunk rajta egyet. Szükség esetén cukorral állítsuk be az édességét. Hidegen tálaljuk.

További olvasnivalók