Család-barát

Zöldséges mártogatós

Hozzávalók:
2 sárgarépa
1-1 piros
sárga és zöld kaliforniai paprika
1 fej karalábé
2 kígyóuborka, (lehet még más zöldség is, pl. szárzeller, jégcsapretek)
2-2 g. fokhagyma
2 ek. olívaolaj
4 dl görög joghurt
10 dkg mascarpone
10 dkg feta sajt
1 kk. só, ½ kk. őrölt bors
1 ek. finomra vágott kapor vagy zöldpetrezselyem ízlés szerint.

Elkészítés:
Az egyik uborkát kis lyukú sajtreszelőn lereszeljük, sózzuk, kb. 15-20 percet állni hagyjuk. A másik uborkát és a többi zöldségeket megmossuk, szükség esetén megpucoljuk és hasábokra vágjuk. A joghurtot és a mascarpone-t összekeverjük. A fetát villával összetörjük és a joghurtos krémbe keverjük. Borsozzuk. Ha szükséges, sózzuk. A fokhagymát megpucoljuk és fokhagymanyomón keresztül az olívaolajba keverjük, majd pár perc állás után a keverékhez adjuk. Az uborkát kinyomkodjuk, a tejfölös keverékbe öntjük, jól összekeverjük. Ha szükséges, még utána sózzuk, borsozzuk. Belekeverünk finomra vágott petrezselymet vagy kaprot, ízlés szerint. A keveréket kis tálkákba tesszük. A zöldséghasábokat poharakba állítjuk vagy tányéron szépen elrendezzük és a tzatziki mártogatóst kis tálkában vagy pohárban mellé tálaljuk. A zöldségrudakkal mártogatjuk majd ki az uborkás keveréket.

További olvasnivalók