Család-barát

Család-barát – receptek

Tárkonyos pulykaraguleves

Hozzávalók: 2-3 személyre
3-4 evőkanál napraforgóolaj
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
250 g felkockázott pulykamell
só, bors
1 szál sárgarépa (nagyobb, nyers)
1 szál petrezselyemgyökér (nagyobb, nyers)
0.5 fej karalábé
0.5 fej zellergumó (nyers)
150 g zöldborsó (lehet mirelit is)
1 – 1 ½ l víz vagy alaplé
2 marék friss tárkony
1 kis csokor petrezselyem
1 – 2 db babérlevél
1 kis pohár zsírszegény tejföl
2 evőkanál teljes őrlésű liszt
1 kis citrom leve

Elkészítés:
Az olajon megpirítjuk a hagymát és a fokhagymát, majd rádobjuk a kis kockákra vágott húst. Ha megpirult, sózzuk, borsozzuk hozzáadjuk a felkockázott zöldségeket, az apróra vágott petrezselyemmel és a tárkonnyal az egészet összepároljuk, majd felöntjük vízzel vagy alaplével és lefedve, kis lángon körülbelül fél óra alatt puhára főzzük a húst és zöldségeket. A főzés vége felé beleszórjuk a levesbe a zöldborsót is. Ezután habarás készítünk amivel besűrítjük a levest majd egy citrom levét ráfacsarjuk. Ízlés szerint sózzunk, borsozzunk, friss tárkonnyal, petrezselyemzölddel díszítjük.

További olvasnivalók