Család-barát

Család-barát – receptek

Vadmalac oldalas bakonyi gombamártással medvehagymás galuskával

Hozzávalók: 4 főre
vadmalac oldalas 2 db
húsos szalonna 20 dkg
vöröshagyma 50 dkg
paprika 2 db
paradicsom 2 db
fokhagyma 1 fej
vegyes erdei gomba 50 dkg
csiperke gomba 20 dkg
zsír 15 dkg
liszt 50 dkg
tojás 3 db
medvehagyma 10 dkg
tejföl 2 dl
sárgarépa, fehérrépa, zeller, karalábé
só, bors, kömény, fűszerpaprika, kakukkfű ízlés szerint.

Elkészítés:
A vadmalac oldalast kicsontozzuk, a csontokból a zöldségek hozzáadásával egy jó ízű alaplevet főzünk.
A csontokat kivesszük belőle letisztogatjuk. A húst a vöröshagymával a fokhagymával és a fűszerekkel együtt aprítóba tesszük, és egynemű masszává aprítjuk. Vizes kézzel gombócokat formázunk belőle, amibe bele szúrjuk a letisztogatott formázott csontokat. Sütőbe helyezzük és 35 perc alatt készre gőzöljük. Amíg a hús készül, addig elkészítjük a gombamártást. Amelyhez szalonnát olvasztunk, amin vöröshagymát pirítunk aranysárgára, hozzáadjuk az összeaprított paprikát paradicsomot a fűszereket,majd a gombákat. Amint megpuhulnak a gombák egy könnyű tejfölös habarással sűrítjük és készre forraljuk a mártást. A medvehagymás galuskához a liszthez hozzá keverjük a finomra aprított medvehagymát a sót és a tojásokat valamint vizet,és lobogó sós vízbe szaggatjuk a galuskát belőle. Tálalás: A galuskából fészket készítünk a tányérra amelybe öntjük a gombamártást és ebbe tesszük a vadmalac oldalasunkat amit egy kis tejföllel díszítünk.

További olvasnivalók