Család-barát

„Őszi” lekvár

Hozzávalók:
– 2 kg piros húsú szőlő
– 1 kg édes alma
– 0,5 kg érett szilva
– Ízlés szerint fűszerek: őrölt fahéj, szegfűszeg, vanília, gyömbér, csili, kardamon, csillagánizs, rózsabors

Elkészítés:
A gyümölcsöket, alapos mosás után kimagozzuk, összedaraboljuk, a szőlőt, szitán átpasszírozzuk, majd egy magas falu lábosban feltesszük főzni.
Folyamatos keverés mellett, sűrűsödésig főzzük, majd ízlés szerint fűszerezzük, és a fűszerekkel tovább forraljuk 5 percig.
A kész, forró lekvárt, tiszta üvegekbe merjük, rátekerjük a kupakot, majd fejre állítva kidunsztoljuk (meleg helyen hagyjuk kihűlni). Az üvegeket ezután átmossuk, és címkézzük.

További olvasnivalók