Család-barát

Fűszeres körtebefőtt

Hozzávalók:
– 1 kg érett, de nem puha körte
– 1 liter víz
– 1 mokkáskanál só
– 1 citrom leve (vagy 1 késhegynyi citromsav)
– Ízlés szerint zöldfűszerek: rozmaring, kakukkfű, tárkony, zsálya, babérlevél, menta, bazsalikom

Elkészítés:
A vizet a sóval és a citrommal, ízlés szerinti fűszerekkel egy magasabb falú lábosban feltesszük forralni.
A körtéket vékonyan meghámozzuk, negyed szeletekre vágjuk, magházát kiszedjük.
A szeleteket 2-3 percre beletesszük a forró fűszeres lébe, majd még melegen üvegekbe szedjük.
Az üvegekbe tehetünk még fűszerágakat dekorációnak.
Ezután a forró főző lével felöntjük az üvegeket, rátekerjük a kupakot, majd fejre állítva kidunsztoljuk (meleg helyen hagyjuk kihűlni).
Az üvegeket ezután átmossuk és címkézzük.

További olvasnivalók