Család-barát

Család-barát – receptek

Grillezett zőldfűszeres harcsaderék Szigeti- módra, mézédes szilvamártással és jázmin rizzsel

Hozzávalók 4 személyre:
• 80 dkg afrikai harcsafilé
• 20 dkg szilva
• 10 dkg zöld szőlő
• 10 dkg bordó szőlő
• 10 dkg friss füge
• 4 cl méz
• só
• étolaj
• őrölt fehér bors
• kakukkfű
• rozmaring
• 40 dkg jázmin rizs
• citrom

Elkészítés:
A harcsafilét szeleteljük, ízesítjük, fűszerezzük reszelt citromhéjjal és darabolt zöld fűszerekkel meghintjük majd 1 óra hosszáig hűtőszekrényben pihentetjük.
A szilvát, szőlőszemeket kettévágjuk és kimagozzuk, mézben hirtelen megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a cikkekre darabolt friss fügét. Felhevített olívaolajban hirtelen megsütjük az előfűszerezett harcsaszeleteket.
Tálaláskor a grillezett harcsaszeletek mellé helyezzük a mézédes szilvamártást és a főtt jázmin rizst

További olvasnivalók