Család-barát

Póréhagyma-krémlevesem cipóban, kolbászos melegszendviccsel

Hozzávalók: 1,5 literhez
2 szál póréhagyma
100 g teavaj
2 dl 20%-os tejszín
3 gerezd fokhagyma
csokor snidling
1 l maradék húsleves
2 cipó, 10 dkg reszelt sajt, 20 db kolbász karika

Elkészítés:
1., A póréhagymát szeleteljük fel, majd vajon kezdjük el lassan párolni fedő alatt.
2., Amikor már élénk a színe öntsük fel egy kevés levessel vagy vízzel, hogy éppen ellepje.
3.,Kóstolás útján döntsük el mennyire puhult meg, és ha már harapható, akkor pépesítsük botmixerrel.
4., Egy tálba keverjük el a tejszínt némi levessel, majd öntsük a fazékba a melegített tejszínt.
5., A cipót vágjuk lapjában ketté. A tetejére tegyük reszelt sajtot és kolbász karikákat. Fűtőszál alatt grillezzük meg.
6., A kivájt cipóba tegyük a levest, majd fedjük be a melegszendviccsel.

További olvasnivalók