Család-barát

Bajor burgonya salátám

Hozzávalók: 4 főre
1 kg kisméretű sárga héjú burgonya (válogatott)
1 közepes méretű cékla
1 közepes méretű vöröshagyma
8 szelet paraszt sonka
Balzsamecet glaze/krém
2 rozmaring ág
1 fél kávéskanál tört színes bors
2 gerezd fokhagyma
olaj

Elkészítés:
1., A burgonyát mossuk meg és tegyük kerámia tálba. A céklát kesztyűben hámozzuk meg, majd szeleteljük fel vékonyan.
2., A cékla szeleteket tegyük a burgonyák közé ízlésesen, majd a feltekert paraszt sonkákat is.
3., Olajban enyhén pirítsuk meg a rozmaringot, a fokhagymát és fűszereket. Öntsük az így kapott illatos olajat a burgonya tetejére.
4., 200°C-on süssük, amíg a burgonya meg nem sül.
5., Ha kész a tetejét szórjuk meg apróra vágott hagymával. A forró burgonya kicsit megpuhítja a hagymát.
6., Vékony csíkokban nyomjuk a tetejére a balzsamecetes krémet, majd keverjük össze az egészet.
Apróra vágott snidlinggel kínáljuk.

További olvasnivalók