Család-barát

Család-barát – receptek

Almás Tartlet (tortácska)

Hozzávalók:
300 g liszt
200 g vaj
100 g porcukor
8 db nagyobb alma (piros)
1 csomag fahéj
100-150 g cukor
10 g vaníliás puding por
1 db tojás

Elkészítés:
1., A lisztet a vajat és a porcukrot összegyúrjuk, majd egy órára a hűtőbe tesszük. Amíg a tészta hűtőben van az almákat megmossuk majd reszelővel lereszeljük, levét kinyomkodjuk. Cukorral és fahéjjal ízesítjük, majd belekeverjük a krémport is.
2., Miután a tészta lehűlt 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk, kockákat formálunk belőle és ezekkel a lapokkal kibéleljük a formákat.
3., 180 °C fokos sütőben 15-20 perc alatt elősütjük. Miután kisütöttük beletesszük az ízesített almacsomagokat és a maradék tésztából rácsozást vágunk rá. Felvert tojással megkenjük és készre sütjük.
4., A kihűlt tortácskákat, porcukorral meghintve kínáljuk

További olvasnivalók