Család-barát

Pisztrángfilé vargányás vajban sütve, őszi szilvasalátával, szőlőlekvárral

Hozzávalók:
20 dkg szilva
10 dkg madársaláta
10 dkg rukkola
10 dkg fodros saláta
10 dkg szőlő
10 dkg feta sajt

Öntethez:
1 tk. méz
1 tk. balzsamecet
1 ek. olívaolaj
1 tk. chili szósz
10 dkg vaj
0,05 dkg szárított vargánya

Elkészítés:
A szilvát megmossuk, kimagozzuk, felszeleteljük, a szőlőszemeket szintén összevágjuk. Az öntethez valókat összekeverjük. A szilvát a szőlővel és a salátával összeforgatjuk, rászórjuk a darabolt fetát az öntettel meglocsoljuk. A vajat felolvasztjuk, a vargányát átfuttatjuk, majd a pisztráng filéket megsütjük benne, fűszerezzük borssal, sóval, pici citromlevet facsarunk rá. Tálalás: szőlőlekvár pöttyöket teszünk a tányérra, a salátát mellé halmozzuk, meglocsoljuk az öntettel, pisztráng filét rárakjuk, sóval, borssal megszórjuk.

További olvasnivalók