Család-barát

Csirkével és bulgurral töltött cukkini mozzarellasajttal

Hozzávalók 4 főre:
• Cukkini 4 db
• Csirkemell filé 300 gr
• Bulgur főtt 100 gr
• Tojás 1 db
• Só 3 dkg
• Bors ízlés szerint
• Vaj 5 dkg
• Mozzarella sajt 2 db
• Zöldfűszer friss lehetőleg ízlés szerint

Elkészítés:
A cukkinit félbevágjuk, kivájjuk a belsejét és összedaraboljuk. A csirkemellet ledaráljuk vagy összedaraboljuk apróra. A bulgurt megfőzzük és kihűtjük. A darabolt csirkemellet a bulgurt a cukkini belsejét és a felvert tojást összekeverjük. Sóval és borssal ízesítjük. Beletöltjük a kivájt cukkinibe. Vajjal serpenyőbe tesszük és fedő alatt 20 percet pároljuk. Amikor megpuhult akkor a szeletelt mozzarellát a tetejére helyezzük és sütőben 180 fokon rásütjük.
Tányérra helyezzük és magában fogyasszuk. Köret nem szükséges.

További olvasnivalók