Család-barát

Vörös pestós penne

Hozzávalók (4 adag):
80 dkg konzerv paradicsom
15 dkg szárított paradicsom
6 dkg kesudió vagy fenyőmag
4 dkg trappista sajt
5 dkg pecorino sajt
1 marék friss bazsalikom
2 gerezd fokhagyma
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
0,5 dl olívaolaj

Elkészítés:
Az aprított paradicsomot tésztaszűrőn lecsepegtetjük, levét kinyomkodjuk. A szárított paradicsomot lecsepegtetjük, összedaraboljuk. A kesudiót ledaráljuk. A sajtokat lereszeljük, a bazsalikomleveleket felcsíkozzuk, a fokhagymát durvára vágjuk. A hozzávalókat gyorsvágóba tesszük (botmixert is használhatunk), ízlés szerint sózzuk-borsozzuk és pürésítjük. Végül az olívaolajat lassan csurgatva hozzákeverjük.

További olvasnivalók