Hozzávalók:
Sand massza
0,20 kg tojássárga
0,10 kg egész tojás
0,14 kg cukor
0,14 kg liszt
0,09 kg vaj
A tojássárgáját és az egész tojást állandó keverés közben felmelegítjük, és hozzátesszük a cukrot, majd verjük kihűlésig. Hozzáadjuk a lisztet, majd belecsorgatjuk az olvasztott vajat.
Dobos lap
0,10 kg fehérja
0,10 kg sárgája
0,10 kg cukor
0,02 kg vaj
Párizsi krém
0,50 kg keserű csokoládé
0,25 kg folyékony tejszín
Hab
0,50 kg tejszínhab
0,01 kávé granulátum
0,05 kg porcukor
0,01 kg zselatin
0,05 dl víz
Elkészítés:
Külön-külön felverjük a tojásokat, a cukorral összekeverjük, beleszórjuk a lisztet, belecsorgatjuk a vajat. Vajazott, lisztezett lemezre kikenjük.
A zselatint beáztatjuk a vízbe, beleszórjuk a cukrot, kávéport, majd felmelegítjük. ha kihűlt, a tejszínhabhoz keverjük.
Egy sand karikát vízszintesen félbevágunk, megkenjük párizsi krémmel. Kinyújtjuk 2 mm vastagra marcipán masszát, ráfektetjük a párizsi krémmel megkent sandkarikára, majd újra megkenjük kb fél cm vastag csokoládé krémmel. Ráhelyezzük a dobos lapot, majd a kávétejszín krémet a tetejére púpozzuk. Amíg nem köt meg, formázhatjuk a tetejét.