Család-barát

E-80 torta

Hozzávalók:
Sand massza
0,20 kg tojássárga
0,10 kg egész tojás
0,14 kg cukor
0,14 kg liszt
0,09 kg vaj
A tojássárgáját és az egész tojást állandó keverés közben felmelegítjük, és hozzátesszük a cukrot, majd verjük kihűlésig. Hozzáadjuk a lisztet, majd belecsorgatjuk az olvasztott vajat.

Dobos lap
0,10 kg fehérja
0,10 kg sárgája
0,10 kg cukor
0,02 kg vaj

Párizsi krém
0,50 kg keserű csokoládé
0,25 kg folyékony tejszín

Hab
0,50 kg tejszínhab
0,01 kávé granulátum
0,05 kg porcukor
0,01 kg zselatin
0,05 dl víz

Elkészítés:
Külön-külön felverjük a tojásokat, a cukorral összekeverjük, beleszórjuk a lisztet, belecsorgatjuk a vajat. Vajazott, lisztezett lemezre kikenjük.
A zselatint beáztatjuk a vízbe, beleszórjuk a cukrot, kávéport, majd felmelegítjük. ha kihűlt, a tejszínhabhoz keverjük.
Egy sand karikát vízszintesen félbevágunk, megkenjük párizsi krémmel. Kinyújtjuk 2 mm vastagra marcipán masszát, ráfektetjük a párizsi krémmel megkent sandkarikára, majd újra megkenjük kb fél cm vastag csokoládé krémmel. Ráhelyezzük a dobos lapot, majd a kávétejszín krémet a tetejére púpozzuk. Amíg nem köt meg, formázhatjuk a tetejét.

További olvasnivalók