Király Viktor

 

Énekes és zeneszerző, A Dal 2012, 2014 és 2018 döntőse, A Dal 2022 műsorvezetője

Zenész családba született az Egyesült Államokban. Tinédzser korában költözött vissza Magyarországra. Nővére, Király Linda sikerén felbuzdulva döntött úgy, hogy ő is zenei pályára lép. Ikertestvérével, Király Benjáminnal alapította meg első közös zenekarát, a Twinz-t.

Az országos ismertséget egy 2008-as televíziós énekes tehetségkutatóverseny győzelme hozta meg a számára. Ebben az évben az Év hangja elismerést is bezsebelte.
Az első saját dalait tartalmazó albumot Király Viktor címmel 2009-ben adta ki, a következő évben a Solo című albuma is megjelent és a Solo az év legsikeresebb dala lett. A 2014-ben kiadott 3rd Dimension platinalemez lett, az évben elnyerte egy zenei televíziócsatorna rangos könnyűzenei díját. 2016-ban egy amerikai énekes reality versenyben a top 20-ba jutott. 2019-ben megkapta az év Legjobb magyar előadója díjat. Több tehetségkutatóban és showműsorban szerepelt zsűriként.
A legnagyobb videómegosztó portálon és az egyik leghíresebb zenei streaming szolgáltatónál is több milliós hallgatottságot tudhat maga mögött. Nemcsak hazánkban, hanem európai szinten is elismert, Favorite Place című dala felkerült a nemzetközi listákra és több országban játszák a rádiók.

Visszatérő szereplője A Dal-nak. 2012-ben testvéreivel az Untired című dalukkal a legjobb négy közé kerültek. 2014-ben szólóprodukcióval, a Running Out Of Time-al szintén a döntőig jutott. Az egyik leghíresebb dalával, a Budapest Girl című zeneszámmal pedig A Dal 2018-ban második helyen végzett.

Király Viktor folyamatosan keresi a szakmai kihívásokat, kíváncsian várja A Dal 2022 műsorvezetésével járó új feladatot.