Jónak lenni jó!

Ide kattintva visszanézhetik a Jónak lenni jó! adásait!

Nézzék vissza!

Első adásunkban beszélgettünk Darabánt Judittal, az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány kommunikációs igazgatójával, továbbá átkapcsoltunk főhelyszínünkre Fővárosi Nagycirkuszba, ahol a cirkusz igazgatójával, a kultúráért felelős államtitkárral, Fekete Péterrel visszatekintünk az elmúlt évekre. Adásunkban interjúkat láthatnak még Muskát Erikával, a Sportos Cukorbetegek Egyesületének elnökével, Kocsisné Gál Csillával, a Szurikáta Alapítvány a Diabéteszes Gyermekekért kuratóriumi elnökével és Gémes Renátával az Egy Csepp Figyelem Alapítvány projektvezetőjével.

Második adásunkban a Fővárosi Nagycirkuszban beszélgettünk az I. típusú diabéteszes György Tibor artistával és Bosey Edinával, aki arról mesélt, milyen fontos megtalálni az egyensúlyt a diabétesszel küzdők életében. Majd átkapcsoltunk a Budapest Music Centerbe, ahol egy igazi Zajszimfóniának lehettünk fültanúi, de cukorbeteg gyerekekkel is beszélgettünk. Utána pedig Nagy Feró volt vendégünk, aki saját felajánlásával is támogatja a kezdeményezést, melyet bárki megvásárolhat, ezzel is egy lépéssel közelebb kerülve a diabéteszes gyermekek megsegítéséhez.

Harmadik adásunkban Szarka Tamással a Ghymes Együttes frontemberével beszélgettünk, aki felajánlásával, a karácsonyi novellás kötetének kéziratával, szintén hozzájárult a cukorbeteg gyermekek támogatásához. Szarka Gyula Kossuth-díjas előadóművész, zeneszerző pedig egy Badacsony-borvidéki borcsomaggal járult hozzá a kezdeményezéshez.
Később az Egy Csepp Alapítvány dietetikusa, Soltész Erzsébet ismerteti az alapítvány oktatási programját, továbbá a vércukorszint méréssel kapcsolatban lát el jótanácsokkal bennünket. Utána ellátogattunk a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházba, a gyulai Almásy-kastélyba és az egri Bitskey Aladár uszodába is.

Negyedik adásunkban A Budapest Music Centerbe kapcsoltunk, ahol Csete Beáta, a kis Virtuózt, Boros Misit kérdezte a Plácido Domingo aláírásával ellátott hegedűről, melyre licitálni lehet. Majd ismét főhelyszínünkről a cirkuszból jelentkeztünk, ahol Kristóf Krisztián artista művésszel beszélgettünk és az ő cilinderéről hallhattunk érdekességeket. Adásunk végén pedig Szandi és Bogdán Csaba látogatott el hozzánk a stúdióba, akik szintén saját felajánlással támogatták a Jónak lenni jó! kampányát.

Ötödik adásunkban stúdió vendégünk Novák Katalin, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár, aki az 1-es típusú cukorbetegek táboroztatásáról beszélt nekünk, illetve a befolyó összegek jótékony felhasználásáról. Majd Kárpáti György látogat el hozzánk, aki egy igazi történelmi kincset, az 1956-os melbourne-i olimpián viselt úszósapkáját ajánlotta fel. Később pedig, cukormentes mézeskalácsot készítettek Gyulán, majd a budapesti Állatkertbe is látogatást tettünk.

Hatodik adásunkban Malek Andreát köszönhettük a stúdióban, aki egy személyes, számára felbecsülhetetlen értékű tárggyal járul hozzá a cukorbeteg gyermekek megsegítéséhez. Utána átkapcsolunk a Fővárosi Nagycirkuszba, ahonnan már Rátonyi Kriszta várt bennünket, aki a Szurikáta Alapítvány felől érdeklődött. Később a Magyar Diabetesz Társaság két tagja, Prof.Dr. Kempler Péter és Prof.Dr. Barkai László látogatott el hozzánk a stúdióba, akik a diabétesz kialakulásáról, fontosságáról meséltek nekünk. Adásunk végén pedig a Talamba együttes tagjai jöttek el a stúdiónkba, akik szintén egy személyes felajánlással támogatják a kezdeményezést.

Hetedik adásunkban Sebő Ferenc és Jencsel Noémi volt a vendégünk stúdiónkban, de a cirkuszba is átkapcsolunk, ahol megkóstoljuk az ország tortáját cukormentes változatban, majd az Állatkertbe, ahol megtudhatjuk, hogy az állatokat éppúgy érinti a cukorbetegség, mint az embereket. Adásunkban egy igazán megrendítő történetet is hallhatnak egy kislánytól, aki a cukorbetegség miatt élet-halál között lebegett.

Nyolcadik adásunkban rendhagyó óra zajlik a manézsban, melyet a cirkuszosok vezényelnek. Ebbe kapcsolódunk be, majd rátérünk az egyesület edukációs, önkéntes programjára.

Kilencedik adásunkban Hevesi Tamás énekessel beszélgetünk, majd a cirkuszba kapcsolunk ahol nagylelkű felajánlást vehették át az alapítványok. Később Polgár Judit is ellátogatott a stúdiónkba, aki dedikált sakk készletének felajánlásával járult hozzá az akcióhoz, de Rost Andrea operaénekes is vendégünk volt, aki szintén személyes tárggyal készült a kezdeményezésre.

Tízedik adásunkban a Takarékbank alelnöke, Egerszegi Ádám és a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatója, Simon Attila volt vendégünk, utána még utoljára ma átkapcsoltunk a Fővárosi Nagycirkuszba, ahol Graeser Józseffel a cirkusz szakmai vezetőjével beszélgettünk. Később Dobos Menyhért a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatójával és Hornyák Tiborral az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány elnökével beszélgettünk és az este zárásaként pedig napunk összefoglalóját láthatják!

Tovább a Jónak lenni jó oldalára>>>