Család-barát

Világhírű mentőkutyával túrázott Radványi Dorottya

A Duna Almárium című műsorának háziasszonya lelkes természetjáró. Legutóbbi sétájára különleges túratársak kísérték el: a világbajnok mentőkutya, Karma, és gazdája, Leczki Sarolta is vele tartott, akik néhány hónappal ezelőtt részt vettek a törökországi földrengés mentőakciójában is.

Radványi Dorottya az aktív kikapcsolódás megszállottja: heti 5-6 edzés mellett gyakran jár hosszú gyalogtúrákra is. A Duna műsorvezetőjét gyerekkorától kezdve vonzzák a budai hegyek, kislány kora óta járja a Hármashatár-hegy rengetegét. Az Almárium új rovatában most egy rendhagyó túrára hívta a nézőket, amelyre nem egyedül vállalkozott. A stábon kívül négy kutya – köztük a világhírű magyar mentőkutya, a nyolcéves malinois, Karma –, valamint Leczki Sarolta az Országos  Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tűzoltó főtörzszászlósa, mentőkutyás csapatvezető kísérte őt. A kirándulás pihenőidejében Radványi Dorottya arról érdeklődött, hogyan telnek napjaik a bevetés óta.

„A legfontosabb most a kutya regenerációja, ezért Karma több állatorvosi vizsgálaton, fizioterápián, gyógytornán esett át. A hideg idő és a romokon való mozgás megviselte az izomzatát és az ízületeit. Ami engem illet, még beszámolókat írok, szakmai- és médiaprogramokon veszek részt. Továbbra is állandó készenlétben vagyunk, fejben és fizikailag is felkészültünk arra, ha szükség lenne a munkánkra” – szögezte le az Almárium műsorában Leczki Sarolta, aki a mentőkutya-kiképzés mellett a Katasztrófavédelem jelenleg egyetlen hivatásos, 24 órában is riasztható kutyás szolgálatának vezetője.

Radványi Dorottya a kirándulásról ezúttal nemcsak a mozgás utáni kellemes izomlázat, hanem a mentőkutyás kiképző történeteit is hazavihette. A természetjárást a május 18-i adásban folytatta, miközben a Guckler-tanösvényen kalauzolta végig a nézőket Mészáros Péterrel, a Pilis Parkerdő Zrt. szóvivőjével.

A következő hetekben az Almárium és a Család-barát jól ismert arcai új élmények után kutatnak, hogy kedvet csináljanak kreatív és hasznos foglalatosságokhoz a Duna nézőinek.

Család-barát – minden hétköznap 8:35-től, 9:25-től és 10:55-től a Dunán.

Almárium – szakértő- és sztárvendégekkel, minden hétköznap 13:30-tól, folytatás 15:00-kor és 16:50-kor a Dunán.

További olvasnivalók