Napközben: Hogyan változik meg a házasság dinamikája a gyerekek kirepülése után?

Az október 19-i adás tartalmából.
 

Lassú, avagy környezettudatos kulturális turizmus. A kulturális útvonalak remek lehetőséget teremthetnek a járvány utáni időszak turizmusának formálásában. Hogyan lehet gyárak és iparnegyedek közé útvonalat építeni? Vagy hogyan lehet kis csapattal, viszonylag kevés erőforrással dobbantani egy nagyot pl. a Tours-i Szent Márton út Baranya megyei szakaszán? És melyek egyáltalán Európa Kulturális Útvonalai? Turizmus másként.

Sokszor a szemünk előtt zajlik, mégsem vesszük észre. Az emberkereskedelem olyan jövedelmező bűnözési forma, amely minden évben sokmilliárd euró nyereséget termel az elkövetők számára. Az ENSZ Kábítószer- és Bűnügyi Hivatalának 2010. évi jelentése szerint világszerte az emberkereskedelem azonosított áldozatainak 79%-a vált szexuális kizsákmányolás, 18%-a kényszermunka, 3%-a pedig a kizsákmányolás egyéb formáinak áldozatává. A gyerekek az emberkereskedelem áldozatainak mintegy negyedét adják az Európai Unióban. Október 18-a az emberkereskedelem elleni küzdelem világnapja.

A katasztrófavédelem látványos bemutatóval egybekötött sajtótájékoztatón ismerteti a fűtési szezonban leggyakrabban előforduló hibákat, amelyek tűzhöz, vagy szén-monoxid-mérgezéshez vezetnek. A bemutatón egy tízemeletes panelház hetedik emeleti lakásában keletkezett tűz okozta helyzetet szimulálnak.

Amikor elcsendesül a ház, amikor egyik pillanatról a másikra megszűnik a napi rutin a gyermek körül, amikor már nem érezzük, hogy szükség van ránk, akkor jelentkezhet ez az érzés. Üres fészek szindróma. Hogyan lehet jól felkészülni az új életszakaszra? Hogyan változik meg a házasság dinamikája a gyerekek kirepülése után? Hogyan kell jól csinálni?

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Napközben – Kossuth Rádió –  október 19., kedd, 9:05

Szerkesztő: Gécsek-Tóth Enikő
Műsorvezető: Süveges Gergő

Tovább a műsoroldalra >>>

Borítókép: unsplash

Videó ajánló

Olvasson tovább