Kalendárium: Nemzeti gyásznap

Az november 4-i adás tartalmából.
 

Nemzeti gyásznap
A szabadság 12 napja címmel az 1956-os forradalom relikviáiból, dokumentumaiból nyílt kiállítás a napokban Győrben, a Borsos Miklós Kiállító térben. Nem csak az ’56-os eseményeket, hanem az azt megelőző éveket is bemutatja a tárlat, amely része annak a sorozatnak, amit a Rómer Fóris Művészeti és Történeti Múzeum indított. Ennek célja, hogy a diákok jobban megismerjék történelmünk legmeghatározóbb eseményeit.
Cserhalmi Zoltán / a kiállítás kurátora
In memoriam Kocsis Zoltán – november 6.-án este a Művészetek Palotájában
A legendás karmesterre halálának évfordulóján a Nemzeti Filharmonikus Zenekar olyan hangversennyel emlékezik, amelynek minden darabja utalás a muzsikus számára fontos életművekre és Kocsis Zoltán tevékenységeire. Közreműködik a Nemzeti Énekkar női kara, a Nemzeti Filharmonikus Zenekar, Vezényel: Kovács János – vele beszélget Nánási Anikó
– Kovács Ákos novelláskötete
Kovács Ákos énekes, dalszerző 33 éve tartó pályája során a rockszínpadokon kívül bemutatkozott már költőként, színészként és rendezőként is. Színházi munkái, Krúdy-hangoskönyve és Arany János-estje, öt verseskötete, valamint a Visszaszámlálás című ironikus, képes önéletrajzi könyve után – Ezt nem lehet megúszni címmel nemrégiben megjelent első önálló prózakötete – tizenhét írással.
Bereményi Géza a Nagyok c. portréműsor vendége – előzetes/ ajánló a november 4.-i adásból.
HÍR:
VII. Keresztény színházi fesztivál a fővárosi Újszínházban
aznap este
SZAKRALITÁS A MŰVÉSZETBEN címmel kerekasztal beszélgetés lesz, 19.00-tól pedig Böjte Csaba és színjátszói lépnek fel A muzsika hangja c. előadással
November 4.-én érkezik a mozikba a Magyar passió című film, amely az 1950-es évek azon vészterhes időszakát idézi fel, amikor a kommunista diktatúra erőszakszervezete, az ÁVH brutális támadást indított a hazai szerzetesrendek, egyházi közösségek, a kereszténység ellen. A történelmi filmet Eperjes Károly színművész rendezte, akit az egyik főszerepben is láthatunk.

Hallgassa meg!

Kalendárium – Kossuth – november 4. csütörtök, 15:32

Szerkesztő: Kádár Dóra

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább