A Dal 2019

A Dal 2019 - Eredmények

DÖNTŐ

Pápai Joci és Az én apám című szám nyerte A Dal 2019 dalversenyt. A döntőben a nyolc finalista mezőnyét a szakmai zsűri pontozással négyre szűkítette. Pápai Joci (Az én apám), az Acoustic Planet (Nyári zápor), Vavra Bence (Szótlanság) és Nagy Bogi (Holnap) közül a tévénézők választották ki a nyertest.

A nézőktől Pápai Joci kapta a legtöbb szavazatot, Az én apám lett Magyarország legjobb dala és az énekes képviselheti az országot az Eurovíziós Dalfesztiválon május 14. és 18. között Tel-Avivban.
eredmeny190223_jav

MÁSODIK ELŐDÖNTŐ

Pápai Joci Az én apám című dala, amelyet édesapja ihletett, 45 pontot kapott a zsűritől és a nézőktől. Szintén bekerült a fináléba 43 ponttal Szekér Gergő, aki népzenei motívumokkal tűzdelt hiphopos dalát, a Madár, repülj!-t adta elő, valamint Nagy Bogi, aki a felnőtté válásról szóló Holnapot énekelte és produkciójára 42 pontot kapott. A negyedik továbbjutó a nézők szavazataival a Fatal Error és a Kulcs című dal lett, így ez a formáció is folytathatja.
Petruska helyett Oláh Gergő került a legjobb nyolc versenyző közé.

dal0216

ELSŐ ELŐDÖNTŐ

Az Acoustic Planet nyerte A Dal 2019 első elődöntőjét. A zsűri döntésével még Petruska és Vavra Bence, a tévénézők szavazataival a The Middletonz jutott tovább a döntőbe. A Dal 2019 Felfedezettje díjat a zsűri az Acoustic Planetnek ítélt oda. A csapat felléphet az idei Petőfi Zenei Díjátadó gáláján.
A Dal 2019 szabályzata értelmében plágium miatt kizárták Petruskát a további versenyből.

eredmeny190209

HARMADIK VÁLOGATÓ

A harmadik válogató két holtversennyel zárult, ugyanis az első helyen Nagy Bogi és Pápai Joci, a második helyen pedig Petruska és a Ruby Harlem jutott tovább az elődöntőbe. A zsűri és a nézők pontjai alapján került a következő körbe még a Mocsok 1 Kölykök is, az utolsó továbbjutó helyet viszont kizárólag a nézőknek köszönheti a nemrég felkapott USNK.

eredmeny190202

MÁSODIK VÁLOGATÓ

A zsűri és a közönség pontjainak köszönhetően az első helyet a Fatal Error szerezte meg, így idén is hallhatunk még metál zenét az elődöntőben. A biztos továbbjutók között még ott van az Acoustic Planet, a The Middletonz, Vavra Bence és a The Sign. Nézői szavazatok alapján pedig a yesyes együttest láthatjuk újra a következő körben.

eredmeny0126

ELSŐ VÁLOGATÓ

Szekér Gergő és Oláh Gergő holtversenyben nyerte A Dal 2019 első válogatóműsorát. A zsűri döntésével még Antal Tímea feat. Demko Gergő, a Konyha és a Nomad, a tévénézők szavazataival DENIZ jutott tovább az elődöntőbe.

dal0119

Kapcsolódó Cikkek