A terített asztal a jóízű evés-ivás, a meghitt családi étkezések és a kedélyes baráti beszélgetések fontos középpontja. Ilyenkor elővesszük az ezekre az alkalmakra tartogatott étkészletet, a legszebb terítőnket és családi örökségül ránk hagyott edényeinket. Manapság egyre nagyobb gondot fordítunk az étel tányéron való elhelyezésére is. Hiszen a karácsonyi díszbe öltöztetett ebédlőasztal mellett, ízléses tálalásban jobban esik az étel, és jobban élvezzük az együttléteket is. Vajon milyen terítéken tálalunk idén karácsonykor? Trendi-e még a minimalista stílus a terítésben, vagy a hagyományainkat helyezzük előtérbe? Miért fontos, hogy a tárgyainknak, ételeinknek történetük legyen? Akikkel, ha csak gondolatban is, de már együtt terítünk: Kaszás Géza színész, Segal Viktor séf, Merkl Márta, a food design kutatója és Matók Zsuzsi kultúrantropológus, food designer, filmes szakember.
Ridikül – Duna – december 17., kedd 16:00
A műsorszám megtekintése 12 éven aluliak számára nem ajánlott.
Feliratozva a teletext 333. oldalán.