Már magának a főzésnek is jótékony hatásai vannak az emberi lélekre, közben teljesen ki tudjuk kapcsolni az agyunkat, ami remekül oldja a stresszt. Az elkészült étel, az alkotás öröme, a család, a barátok arcán látott boldogság, a pozitív visszajelzések örömmel és elégedettség érzésével töltenek el bennünket. Vajon a stressz kezelésében, a boldogság megélésében, a mentális egészségben van különbség azok között, akik konyhatündérek és azok között, akik sosem ragadnak fakanalat? Miért érezzük akár évtizedek múlva is az illatát, ízét a nagyi főztjének? Akikkel a főzés öröméről beszélgetünk: Lajos Mari gasztronómiai szakíró, Kollatos Fotios színész, rendező, Madarász Ildikó, a vidék háziasszonya és Lipták Zsuzsa pszichológus, kognitív viselkedésterapeuta.
Ridikül – Duna – november 12., kedd 16:00
A műsorszám megtekintése 12 éven aluliak számára nem ajánlott.
Feliratozva a teletext 333. oldalán.