Kettős siker a labdarúgó Eb-n – Rekordnézettséget hozott az M4 Sportnak az első magyar gól

A vasárnap esti Skócia – Magyarország mérkőzés a közmédia és a teljes piac legnézettebb idei műsora lett, 2022 óta nem volt hasonló magas nézettségű műsor. A nemzeti válogatott sikeréért egyként szurkoltak a magyarok: a közvetítés legnézettebb percében több mint kétmillióan követték a közmédia sport csatornáját, online pedig több százezren kísérték figyelemmel a sportrangadó kimenetelét.
 

Harmadik csoportkörös mérkőzésén megszerezte első, 1:0-ás győzelmét a 2024-es labdarúgó-Európa-bajnokságon a Marco Rossi vezette magyar válogatott a skótok ellen. A találkozót nagy várakozás előzte meg, mindezt a vasárnap esti nézettségi adatok is alátámasztják: az elmúlt két év – a teljes televíziós piacot tekintve – legmagasabb nézőszámát produkálta a közmédia sportcsatornája. A két évvel ezelőtti futball világbajnokság döntőjét közel másfél millióan kísérték figyelemmel, míg a vasárnapi Skócia – Magyarország mérkőzés nézettsége 1 millió 748 ezer fő volt, a Csoboth Kevin góljával záruló második félidőt pedig még ennél is többen, 1 millió 865 ezer fő követte az M4 Sporton. Az eredmény jelentőségét fokozza, hogy a Nielsen közönségmérési adataiban csak a háztartások szerepelnek, az nem, hogy hányan követték szurkolói zónákban, óriáskivetítők előtt, vagy vendéglátóipari egységekben a nemzeti tizenegy szereplését.

A mérkőzés idején televíziózók mintegy 45 százaléka választotta az M4 Sportot. A második félidőben korosztályosan is jól szerepelt a csatorna: a 18-49 évesek több mint fele követte az M4 Sport élő adását. A mérkőzés legnézettebb percében 22:59-kor több mint 2 millió néző szurkolt a magyar csapatnak. Online is kiemelkedő nézettséget hozott az összecsapás: a Gemius adatai szerint 221 ezer fő látogatója volt az m4sport.hu oldal élő közvetítésének.

A csoportkörös mérkőzések június 26-ig, szerdáig tartanak, 29-től kezdetét veszi a nyolcaddöntő, amelyben egyelőre még nem ismert, melyik válogatott ellen folytatja a kontinensviadalt a magyar válogatott. A továbbjutás a többi csoporton múlik, ezért érdemes továbbra is nézni, illetve szurkolni az M4 Sporton és az m4sport.hu oldalon, valamint a Nemzeti Sportrádióban, a nemzetisport.hu oldalon és a Kossuth Rádióban is.

Forrás: Nielsen közönségmérés, Gemius Prism

Fotó: MTVA

Olvasson tovább