Inspirálólag hatott Gubik Petrára a Petőfi Zenei Díj

A Junior Prima és Honthy-díjas színművész színházi szerepei mellett énekesi szólókarrierbe is kezdett. A közmédia több zenés showműsorában és önálló estjein is rendszeresen lenyűgözi a közönséget tehetségével. A közelmúltban a Petőfi Zenei Díjátadón Az év női előadójának választották, amely ösztönzőleg hatott rá – osztotta meg a Duna Család-barát című műsorában.
 

Gubik Petrát sokan a színház világából ismerik, de munkássága énekesként is jelentős. Első szólólemeze 2022-ben jelent meg, a címadó, Ez van, ez! című slágerével A Dal 2022 indulójaként versenyzett. Mi van a zsebemben? című koncertestjét tavaly állította színpadra. Cserháti Zsuzsa Kicsi, gyere velem rózsát szedni című dalával a Csináljuk a fesztivált! döntőse lett, a Petőfi Zenei Díj – Életmű Gála – Földes László „Hobo” műsorban blues műfajban bizonyított, A Dal 2024 vendégművészeként Freddie-vel duettezett. Tehetségét a 2024-es Petőfi Zenei Díjátadón Az év női előadójának járó díjjal ismerték el, amire egyáltalán nem számított.

Meglepődtem, persze kellemesen. Egy előadóművész mindig az aktuális munkájában él, az igazi boldogság és kiteljesedés az, amikor az elkészül. Ha díjazzák is, az nagyon megtisztelő. A Petőfi Zenei Díj nagy mérföldkő nekem, mivel alapvetően a színházban gyökerezik a művészi létem, de ezúttal a zenei munkásságomat ismerték el” – mondta a Család-barát magazin vendégeként Gubik Petra, aki köszönőbeszédében elhunyt pályatársának, Tompos Kátyának ajánlotta a díjat.

Az év énekesnője az elismerésre felelősségként is tekint, szeretné még több zenei produkcióban, formációban kipróbálni magát. Nincs egy éve, hogy az Artisjus-díjas zongoristával, Tempfli Erikkel dolgozik együtt első saját zenei projektjén. Csapatuk tovább bővült a Junior Prima és Fonogram-díjas Fonay Tibor bőgőssel, a szintén Artisjus-díjas Frankie Lato jazzhegedűssel és Tar Gergely ütőhangszeres előadóművésszel. „A korábbi dalaim mellett saját és kortárs költők verseit dolgozzuk fel” – tette hozzá a színművész, énekes.

A teljes beszélgetés újranézhető a Család-barát Médiaklikk-oldalán, amelyen 60 napig újranézhetők a korábbi adások is.

A Petőfi Zenei Díjátadó teljes műsora újranézhető a Médiaklikk.hu-n.

Család-barát – hétköznap 9:35-től és 11 órától a Dunán.

Borítókép: Fotó: MTVA/Csöndör Kinga

Olvasson tovább