Ridikül

Hajmeresztő repülős kalandban volt része Oszvald Marikának

Bár lendületes személyiség, a sebességet csak módjával kedveli Oszvald Marika. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész a Ridikül vendégeként arról mesélt, milyen hajmeresztő repülős kalandjai voltak eddig, és hogyan érezte magát, amikor Japánban a villámsebességű Sinkanszen vasútvonalon utazott.
 

Sok helyen megfordult már a világban Oszvald Marika szakmájának köszönhetően, ezért gyakorlott utazónak tartja magát. Egy alkalommal azonban elkalkulálta a csomagjait, jelentős túlsúlyt mutatott a mérleg bőröndfeladáskor – mesélte a Duna Ridikül című műsorának vendégeként. A büntetést végül sikerült elkerülnie, megszámlálhatatlanul sok ruhadarabot öltött magára, hogy csomagja könnyebb legyen. Repülőútjairól azonban nemcsak vidám történetet őriz.

„Egy időben nagyon féltem repülőn utazni. Nem tudtam ellene mit tenni, fulladtam és izzadt a tenyerem. Egy családi nyaralás után változott meg ez. Korfura mentünk a férjemmel és a lányommal, és Bulgária környékén iszonyatos vihar kerekedett, alulról alánk csapott a szél. Annyira megrettentem, hogy még arról is megfeledkeztem, hogy a gyerekemet nyugtassam. Megsemmisültem, azt hittem, vége az életemnek. Már nem voltunk messze a céltól, de a pilóta bemondta, visszafordulunk Ferihegyre. Kiderült, hogy az egyik hajtómű leállt. Akkor úgy éreztem, ha ezt túlélem, akkor nincs értelme többé tartanom a repüléstől” – osztotta meg Oszvald Marika a Duna délutáni beszélgetőműsorában.

A színművész hozzátette, mára olyannyira elmúlt a félelme, hogy szívesen ül ablak mellé, mert csodálattal nézi madártávlatból az elé táruló tájat. A legtöbbször autóval vagy busszal utazik, vonaton már régen ült, de sosem felejti el, hogy egy japán turnén utazhatott a világhírű Sinkanszen vasútvonalon is. A teljes beszélgetés újranézhető a Ridikül Médiaklikk-oldalán, amelyen 60 napig elérhetők a korábbi adások is.

Ridikül – hétköznap 16 órától Dióssy Klárival a Dunán.

Borítókép: MTVA/Tőke Béla

További olvasnivalók