Legendákkal szerepelhetett élete első filmjében Berkes Gabriella

Gyerekszínészként kezdte pályafutását Berkes Gabriella színész, énekes, előadóművész, akire sokan emlékezhetnek a Keménykalap és krumpliorrban megformált Péterke szerepében. Hogy milyen véletlen találkozásnak köszönhetően alakította első szerepét legendás színművészek társaságban, arról részletesen a Dankó Rádió műsorában mesélt.
 

A Magyar Rádió Szimfonikus Zenekárban kürtművészként dolgozó édesapjának köszönhetően már gyerekként elindult színészi pályája – akkor még Kiss Gabriella néven – Berkes Gabriellának. Az előadóművész a Dankó Rádió Jó pihenést! című magazinjában Nádas György szerkesztő-műsorvezetőnek mesélt arról a véletlen találkozásról, amely gyerekszínészi karrierje kezdetét jelentette, és amelynek köszönhetően szerepelt – a többi közt – a Keménykalap és krumpliorrban Alfonzó és Bánhidi László társaságában, továbbá Az ötödik pecsét és a Jó estét nyár, jó estét szerelem című klasszikusokban is.

„Három és fél éves voltam, amikor édesapám elvitt magával a rádióba, és sokszor ültem kint a Pagodában a próbák alatt. Egyszer Horváth Ádám rendező meglátott énekelni, és azt mondta »jaj, de cuki gyerek vagy, nem akarsz játszani a filmemben?«. Rögtön igent mondtam, de persze édesapámmal is megbeszélték. Azt mondta, mivel nagyon szeretek szerepelni, próbáljuk meg. Így történt, hogy a Horváth Ádám rendezésében készült Karácsony mai módra című filmben Csűrös Karolának és Benkő Gyulának lehettem a kislánya” – emlékezett vissza az élet ajándékának nevezve, hogy színészóriásokkal dolgozhatott.

Később szintén édesapjának köszönhetően a klasszikus zenét tanult, ám úgy érezte, ez nem az ő műfaja, így végül a könnyűzene felé fordult. Egy véletlen találkozás révén került a Hungária Csacska Macska Vokáljába. „Édesanyám egy fantasztikus vendéglátós szakember, üzletvezető volt, és én mindig dolgozgattam az éttermeiben. Akkoriban a Sugár Üzletközpont első emeletén Magyarország első snackbárját vezette, ide jött be Fenyő Miklós és Novai Gábor. Elmondtam nekik, hogy énekelni tanulok és meghívtak egy turnéra” – mesélte a később színházi pályára lépett Berkes Gabriella, aki olyan musicalek főszerepeit alakította, mint például az Evita vagy a Jekyll és Hyde.

A teljes beszélgetés újrahallgatható a műsor Médiaklikk-oldalán.

Jó pihenést! – Nádas György reggeli műsora minden hétvégén, érdekes vendégekkel, magyarnótákkal, operettekkel és örökzöld slágerekkel.

Videó ajánló

Olvasson tovább