Ridikül

Nagymamája óvta a közéleti szerepvállalástól Győrfi Pált

Gyerekkorában a legtöbbször nagymamája vigyázott Győrfi Pálra, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) szóvivője úgy érzi, tőle örökölte nagyfokú érdeklődését a minket körülvevő világ eseményei iránt. A Ridikül vendégeként azt is elmondta, nagymamája aggódva figyelte közéleti szerepvállalását.
 

Győrfi Pál életében meghatározó szerepet játszott nagymamája, neki köszöneti, hogy alapvetően óvatos ember lett, mindig felkészül a legrosszabbra is, mesélte Győrfi Pál a Duna délutáni talkshow-jának vendégeként. „Szüleimmel és nagymamámmal éltünk négyen. Visszatekintve mondhatom, hogy ő volt a családfő. Személyiségem kialakulására nagy hatással volt. A legtöbbször ő vigyázott rám, szüleim zenészek voltak, este dolgoztak és délelőtt sokáig aludtak, így nagymamámmal voltam a legtöbbet” – emlékezett vissza gyakran a foteljében ülő, újságot olvasó nagyszülőjére Győrfi Pál. Az OMSZ szóvivője megjegyezte, a világban történő események iránt olyan érdeklődés élt benne, mint amilyen később benne is kialakult.

A Ridikülben Győrfi Pál felidézve gyerekkorát elmondta, nem rosszalkodott, baleseteket játszott el kisautóival és naphosszat állt az ablakban, számontartotta a szirénázva elhaladó mentőautókat. Nagymamája szeretettel kísérte figyelemmel a pályaválasztását, igaz, jelenlegi hivatása kapcsán aggodalmat érzett. „Óvott a közéleti szerepvállalástól. Szerette, hogy mentős vagyok, ám amikor elkezdtem a szóvivőségre váltani, azt aggódva figyelte.”

A teljes adás újranézhető a Ridikül Médiaklikk-oldalán.

Ridikül – hétköznap 16 órától a Dunán.

fotó: Ridikül/Tőke Béla

További olvasnivalók