A legügyesebb hajókészítőkből az M2 Gyerekcsatorna következő sztárjai válhatnak

A közmédia gyerekcsatornája a Derítsük!hívásának harmadik fordulójára várja a pályaműveket. A gyerekek ismét tesztelhetik kreativitásukat és építészeti tudásukat, miközben nemcsak szórakoznak, hanem tanulhatnak is egymástól.

Utolsó fordulójához érkezik az M2 Gyerekcsatorna Derítsük!hívása, amelyben újabb kreatív és játékos megoldásokat várnak az ifjú tudósoktól. A csatorna Derítsük ki! című ismeretterjesztő sorozatának kalandvágyó tudományos felfedezője, ezúttal az egyik szereplő véráramába teleportált, csak egy a bökkenő, Tudor Kukac nem tud úszni, éppen ezért a gyerekek segítségét kéri. A feladat az, hogy tervezzenek és építsenek meg egy kis hajót, amely nemcsak fennmarad a vízen, de akár még egy kis játékot is elbír anélkül, hogy elsüllyedne.

A feladvány egyszerű: bármilyen otthoni eszköz használható, legyen az fa, műanyag vagy akár egy tejesdoboz, a tét nem más, mint Tudor Kukac megmentése. A 4., 5., és 6. osztályos diákoknak két-, három- vagy négyfős csapatokat szervezve kell tervezniük és kivitelezniük a hajót. Az elkészült alkotást egy építési folyamatot bemutató videófelvétellel és egy rövid tudományos magyarázattal kell igazolni, így Tudor Kukac is meggyőződhet arról, hogy jól működik a hajó.

A legleleményesebb és legstabilabb hajókat a Hetedhét kaland című műsorban mutatják be, és a győztesek szerepelhetnek, a Derítsük ki! következő évadában. Emellett minden díjazott csapat értékes ajándékcsomagot is kap. A felhívás célja, hogy összehozza a családokat, baráti társaságokat, és felkeltse a gyerekek érdeklődését a természettudományok iránt.

A jelentkezés harmadik és egyben utolsó fordulójára május 3-tól egy hónapon át lehet jelentkezni a deritsukki@mtva.hu e-mail címen. Részletes információk és a jelentkezéshez szükséges feltételek elérhetők a Derítsük!hívás Médiaklikk-oldalán. Az eredményeket május 31-én hirdeti ki a csatorna.

Olvasson tovább