Ridikül

Bocskor Bíborka már gyerekkorában megismerte a természet kincseinek gyógyító erejét

Fűben, fában orvosság – tartja egy mondás. Ebbe a szemléletbe született bele a Magashegyi Underground énekese. Bocskor Bíborka a Duna Ridikül című műsorában osztotta meg, miként használja a természet gyógyító erejét.
 

A Duna délutáni talkshow-jában Dióssy Klári műsorvezető vendégeivel, Bocskor Bíborka énekessel, Gyebnár Csekka színésznővel, Tógyer Karina Evelin alternatív gyógyásszal és Sári Erzsébet belgyógyász, természetgyógyásszal arról beszélgetett, milyen hatalmas gyógyító erő rejlik a természetben.

Bocskor Bíborka a Magashegyi Undergroud énekesnője bátran szalad mezítláb a harmatos fűben és élvezi, ahogy talpán keresztül töltődik a természet energiájával, mellette pedig szívesen forgatja a füvesemberek könyveit. Úgy érzi, nagyanyáitól és valamennyi női felmenőjétől örökölte tudását, és amióta az eszét tudja, ő maga is tanulja mindannak gyógyító erejét, ami „ég és föld között létezik”. „Beleszületettem ebbe a világba, a kamillamezők kellős közepébe, az erdők közelségébe. Már kisgyerekként tudtam, hogyan kell kamillát szedni, hogy két ujjunk közé fogva finom le kell csippenteni kelyhét. Gyerekkoromban voltam libapásztor is, a kertek mögött legeltettük az állatokat és közben kamillát szedtünk” – idézte fel a természet közelségében töltött kezdeti éveit az énekesnő.

Bocskor Bíborka életét máig meghatározza ez a szemlélet, édesanyjától rendszeresen kap gyógynövényeket. Ezeket használja mindennapjaiban, olajokkal, cseppekkel felszerelkezve indul turnéra és terhessége során az ellazulásban, alvásban is sokat segített neki a levendula jótékony hatása. „Egy gyógyító mondta nekem, hogy az egyik fontos szervünk a bőrünk, ezért egy indiai rítust előszeretettel alkalmaztam. Ennek során száraz testkefével dörzsölöm végig a testem, és langyosnál melegebb szezám- vagy kókuszolajat masszírozok bőrömbe. Ez segíti a megújulásban.” Bocskor Bíborka tudását, természetszeretetét kislányának is tovább adja, a már óvodás Zsolna is tiszteli a fákat, és érdeklődéssel fordul a növények felé.

A teljes adás újranézhető a Ridikül Médiaklikk-oldalán.

Ridikül – hétköznap 16 órától a Dunán.

Borítókép: fotó: Ridikül/Tőke Béla

További olvasnivalók