Ridikül

Somossy Barbara egészsége megőrzéséért tart időszakos böjtöt

Korábban sok diétát kipróbált Somossy Barbara, végül az időszakos böjt és a tudatos táplálkozás hozta meg számára az egyensúlyt, ez biztosítja energikusságát, jó közérzetét. A Duna műsorvezetője a Ridikül vendégeként leszögezte: nem a kilók, hanem egészsége miatt fontos neki ez az életmód.
 

Mit értünk időszakos böjt, időben korlátozott étkezés alatt, és ezeknek milyen egészségre gyakorolt hatásai vannak? A Ridikülben Dióssy Klári vendégei – Schwab Richárd belgyógyász, gasztroenterológus szakorvos, Menyhart Otília, a Semmelweis Egyetem egyetemi docense és Csanaky Lilla táplálkozástudományi szakember – segítettek a nézőknek eligazodni a témában. A Duna műsorvezetője, Somossy Barbara saját tapasztalatait osztotta meg a műsorban.

„Azon szoktunk mosolyogni édesanyámmal, hogy mi túlélő szervezetek vagyunk: nagyon tudunk raktározni. Nekem elég egy hosszú hétvége, hogy felszedjek 3-4 kilót. De ezt nem élem meg tragédiaként, mert amilyen gyorsan tudok hízni, odafigyeléssel olyan könnyen le is mennek a kilók” – mesélte a Család-barát műsorvezetője, hozzátéve, tinédzser korában sokféle diétát kipróbált.

„Amikor elmaradt az életemből a rendszeres, nagy intenzitású edzés, elkezdtek feljönni a kilók. Nem éreztem jól magam, és ez kihatott az alvásom minőségére is. Éreztem, hogy változtatnom kell, és az időszakos böjt hozta meg az egyensúlyt. Ez nem fogyókúra, hanem egy életmód, és megfelelően biztosítja számomra a jó közérzetet, az energikusságot” – mondta Somossy Barbara. A műsorvezető hangsúlyozta, egészsége megőrzéséért a tudatos táplálkozás mellett a rendszeres mozgást is fontosnak tartja.

A teljes beszélgetés újranézhető a Ridikül Médiaklikk-oldalán, amelyen 60 napig elérhetők a korábbi adások is.

Ridikül – hétköznap 16 órától a Dunán.

Borítókép: fotó: Ridikül/Tőke Béla

További olvasnivalók