Ridikül

Kezdetben lavorban fürdött Bársony Bálint és felesége

Alternatív életmódjuk olykor lemondással jár, Bársony Bálint és felesége, Rebeka mégis úgy érzik, megérte a városi nyüzsgést békés vidéki életmódra cserélni. Az Artisjus- és Fonogram-díjas zenész, zeneszerző és hangterapeuta feleségével a Duna Ridikül című műsorában avatták be a nézőket mindennapjaikba.
 

Bársony Bálint és felesége, Rebeka úgy nőttek fel, hogy nagyszüleiktől sokat tanultak a háztáji gazdálkodásról. Fiatal felnőttként azonban még nem gondolták volna, hogy egy nap hozzájuk hasonlóan, a természettel összhangban élnek majd gyermekeikkel. A Ridikül vendégeként arról meséltek, mivel jár együtt alternatív életmódjuk, amit most már semmiképp sem cserélnének fel a könnyebb utat jelentő városi hétköznapokra.

„Kezdetben nomád körülmények között éltünk, még ma is esővizet gyűjtünk, de már van egy nagyméretű földalatti víztározónk is. Az első időszakban lavorban mosakodtunk, mostunk és mosogattunk, csak hetente egyszer mentünk el a szülőkhöz fürödni” – emlékezett vissza a kezdetekre Bársony Bálint.

„Ha Bálint koncertezik, akkor egyedül vagyok otthon a két kislányunkkal. Ilyenkor nekem kell megoldanom mindent, ami az életmódunkkal együtt jár. (…) Szerintem nagyon unalmas lenne az élet, ha minden úgy menne, mint a karikacsapás, pont attól szép mindez, hogy folyamatosan próbálkozunk” – kezdte Bársony Rebeka. Mint mondta, törékeny termete nem okoz neki gondot a különböző feladatoknál, mert életmódjuk megedzette őt. Egyetlen dologgal nem boldogulnak: állatot érzelmi okok miatt nem tudnak levágni, ezért ebben segítséget kérnek. A teljes beszélgetés újranézhető a Ridikül Médiaklikk-oldalán, amelyen 60 napig elérhetők a korábbi adások is.

Ridikül – hétköznap 16 órától a Dunán.

Borítókép: Fotó: MTVA/Tőke Béla

További olvasnivalók