Andrea Bocelli birtokán járt a Kossuth Rádió stábja

A világhírű olasz tenorista, Andrea Bocelli fia, Matteo Bocelli az idei Oscar-gálán bebizonyította, hogy a zenei tehetség örökölhető. A díjátadó ceremónia után az apa-fia páros repülőre ült, és pár nappal később saját otthonukban fogadták a Kossuth Rádió A hely című műsorának stábját a napsütötte Toszkánában.

A találkozó apropóját Matteo Bocelli közelgő első magyarországi szereplése adta. A 26 éves Matteo június 29-én lép fel Magyarországon, az Örvényesvölgy Fesztiválon, a szombathelyi Savaria Szimfonikus Zenekar kíséretében.

A fiatal énekes pályafutása elején jár és igyekszik minél több műfajt kipróbálni. A hely stábjának elárulta, tiszteli a Bocelli név zenei örökségét, de szeretné saját hangját megtalálni. Ebben támogatja édesapja, Andrea Bocelli is. Bár teljesen más stílusban énekelnek, hozzáállásuk ugyanolyan: mindenben a maximumra törekednek.

A Bocelli család a Toszkán régió egyik legszebb részén, a nagyjából 1200 lelkes Lajaticóban lakik. Itt született és napjainkban is itt él családjával a világhírű olasz tenor, Andrea Bocelli is, aki évente egyszer koncertet ad a falu melletti lenyűgöző szabadtéri színpadon, a Teatro del Silenzióban.

A Kossuth Rádió április 23-án hallható összeállításából megtudható: Matteo hobbija az autózás, azon belül a terepautózás, és nemcsak vezeti, hanem építi is a járműveket. A hely című műsorból az is kiderül, hogy a lovaglásról allergiája miatt le kellett mondania, ezért váltott négykerékre. Első saját autóját – amelyet a mai napig használ – egy környékbeli ismerőstől vásárolta roncsként, majd helyrepofozta némi szakmai segítséggel.

Bocelliék nemcsak a sport és a sebesség, hanem a gasztronómia szerelmesei is, saját éttermet és borospincét működtetnek. Lajaticóba a család hazajár: ezen a vidéken nem világsztárok, hanem patrióták, amit nagyon élveznek. Saját istállójuk is van, ahonnan Andrea Bocelli rendszeresen kilovagol a városba. Ebben egy lovász segíti a vak tenort, aki felvezetést ad egy másik lóval, ennek mozgását követi Andrea Bocelli éjfekete csődöre. További érdekesség, hogy a Dunán nemrégiben indult Blanca című, fiatal vak lányról szóló bűnügyi sorozatban, Andrea Bocelli szakértőként működött közre.

A további részletek A hely című riportműsorban, április 23-án, a 11 órai hírek után.

A műsor újrahallgatható a Médiaklikken.

Fotók: Erhardt László

Array
(
    [replacement] => 
		
		

    [shortcode] => 
		
		

    [title] => 
    [image] => //cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/4/2024/04/Bocelli_A_hely_Erhardt-Laszlo.jpg
    [alignment] => aligncenter
)

Videó ajánló

Olvasson tovább