Ridikül

Életét megkeserítő fóbiájáról vallott Nyári Aliz

Egy gyerekkori kellemetlen esemény hatására, ha csak lehet, kerüli a galambokkal való találkozást A Dal 2022 című műsor versenyzőjeként is ismert énekes. Fóbiájáról a Duna Ridikül című műsorának vendégeként beszélt.
 

Nem egyszer fogta már menekülőre Nyári Aliz, amikor szembetalálkozott az utcán egy galambbal. A Duna délutáni beszélgetőműsorának vendégeként őszintén vallott saját maga által furcsának nevezett fóbiájáról, ami a városi galambokhoz kötődik. Mint mondta, Velence egyik fő látványosságát, a Szent Márk teret java részt becsukott szemmel járta végig.

„Talán sokaknak furcsa lehet, hogy mennyire irtózom a galamboktól, de egy gyerekkori rossz élmény hatására alakult ki a fóbiám. Édesapám 14 évig dolgozott Hollandiában, így ott gyerekeskedtünk a nővéremmel. Egyszer nyitva hagytuk az ablakot, amikor elmentünk otthonról, és arra értünk haza, hogy több galamb is beszállt a lakásunkba. Borzalmas látvány volt, ahogy ott vannak az ágyunkon, a játékaink körül. Azóta sem tudom leküzdeni a galambok iránt érzett viszolygást” – mondta Nyári Aliz a Ridikül vendégeként. Hozzátette, mivel sok helyen előfordulnak ezek a madarak, egy hétköznapi sétát is megkeserít a galambfóbiája. Bár korábban azt gondolta, idővel majd enyhülhet az ellenérzése ezekkel az állatokkal szemben, de sajnos azt tapasztalja, ahogy idősebb, még inkább úrrá lesz rajta a félelem.

A színpad az egyetlen közeg, ahol annyira átkapcsol az agyam, hogy megszűnik bennem a félelem, a fájdalom vagy bármi negatív érzelem. Bízom benne, hogy idővel sikerül ezt az érzést megélnem azokban a helyzetekben, amikor rám tör a pánik a galambok miatt” – fűzte hozzá az énekes. A teljes beszélgetés újranézhető a Ridikül Médiaklikk-oldalán, amelyen 60 napig elérhetők a korábbi adások is.

Ridikül – hétköznap 16 órától a Dunán.

Borítókép: Fotó: MTVA/Ridikül, Tőke Béla

További olvasnivalók