Spagettiből is készülhet híd – Újabb felhívás a Derítsük!hívás második fordulójában

Folytatódnak az M2 Gyerekcsatorna izgalmas kihívásai: a Derítsük!hívás második fordulójában a gyerekek kreativitásukat és mérnöki tehetségüket ötvözve hidat építhetnek spagetti tésztából.
 

Tudor Kukacot, kalandvágyó tudományos felfedező útján ezúttal a dzsungelben egy tigristől kell megmenteni, és ehhez a gyerekek segítségét kéri. A 4., 5., és 6. osztályos diákoknak két-, három- vagy négyfős csapatokban kell tervezniük és kivitelezniük egy tésztahidat, amely akár egy téglát is elbír. Az alkotás folyamatát videófelvétellel kell rögzíteni és egy rövid tudományos magyarázattal ellátni. Fontos, hogy a gyerekek bemutassák, miért és hogyan működik az általuk épített híd.

A legleleményesebb és legstabilabb hidakat a Hetedhét kaland című műsorban mutatják be, és a győztesek szerepelhetnek a Derítsük ki! következő évadában. Emellett minden díjazott csapat értékes ajándékcsomaggal gazdagodik.

A felhívás célja, hogy összehozza a családokat, baráti társaságokat, és ösztönözze a gyerekek természettudományos érdeklődését. A második fordulóra április 5-től május 2-ig lehet jelentkezni a deritsukki@mtva.hu e-mail címen. Részletes információk és a jelentkezéshez szükséges feltételek elérhetők a Derítsük!hívás Médiaklikk-oldalán. Az eredményeket május 31-én hirdetik ki.

 

Olvasson tovább