Mező Misi: Az életünkben semmi sem történik véletlenül

Sokat tanult Mező Misi a Jézus és… második évadából, főként az alázat fontosságát emelte ki az életünkben. A Magna Cum Laude frontembere az M5 kulturális csatorna vendégeként mesélt a Dunán szombat délutánonként látható műsor további részleteiről.
 

A csend szerepéről, erejéről és a belső csend megtalálásáról szóló epizóddal vette kezdetét a Jézus és… második évada szombaton délután a Dunán. A sorozat a továbbiakban is minden ember életében felbukkanó érzésekkel, helyzetekkel foglalkozik, mint például a szerelem, a kísértés, a megbocsátás, a függőség, a kiégés vagy a gyász. Az epizódok mindezekre megküzdési stratégiákat mutatnak az ismeretterjesztés, a keresztény hitvallás és az önismeret erejével.

„A műsor alkalmas arra, hogy sok kérdésünkre választ kapjunk. Az egyes epizódokban különböző életutakat ismerhetünk meg, amelyekből tanulhatunk” – fogalmazott Mező Misi, a Jézus és… műsorvezetője a Librettó vendégeként. Hozzátette, megrázó élethelyzeteket ismert meg a forgatás során, a történetek szereplői pedig nem pusztán önerőből jutottak túl a nehézségeken, hanem a gondviselés adta a gyógyírt. E sorsok és három szakértő – Tapolyai Emőke klinikai- és pasztorálpszichológus, lelki gondozó, Vukics Adrienn régész és Harmai Gábor római katolikus pap, teológus – útmutatásának köszönhetően ő is sokat kapott a Jézus és… második évadától. „Alázattal kell lennünk minden és mindenki iránt. Hiszem, hogy az életünkben nem véletlenül, hanem isteni gondviselésből történnek a dolgok”.

A Jézus és… második évada szombatonként 16:05-től látható a Dunán. Az epizódok újranézhetők a műsor Médiaklikk-oldalán és a Bizony, Isten! Youtube-csatornán.

A teljes beszélgetés újranézhető a Librettó Médiaklikk-oldalán.

Librettó – hétköznap 18 órától az M5 műsorán.
Jézus és… – második évad Mező Misivel minden szombaton 16:05-től a Dunán.

Olvasson tovább