Keresztneve jelentése tükröződik Nacsa Olivér életében

A Karinthy-gyűrűs humorista, előadóművész a közmédia Névjegyek című műsorának vendégeként párhuzamot vonva keresztneve és élete között úgy látja: mediterrán növényekhez való vonzódásában, és karrierje alakulásában is lehet szerepe.
 

Több magyarázat létezik az Olivér név jelentésére, az egyik az olívára, olívatermelőre utal – tudhatták meg a közmédia Névjegyek című műsorának házigazdájától, Pölcz Ádám nyelvésztől a nézők. Az adás vendége, ezt a keresztnevet viselő Nacsa Olivér e jelentés lenyomatát érzi magán. „Rettenetesen vonzódom mindenféle mediterrán növényhez, nagyon szeretem az olajfákat, és minden olyan dolgot kedvelek, ami a napsütéssel, a fénnyel kapcsolatos”.

Az adásban kiemelték, hogy az Olivér az egyik leggyakrabban választott férfinév. 2006-ban a világ 73. legkedveltebb keresztneve volt, de hazánkban népszerűsége csak a 20. század második felében ugrott meg. „Azt hiszem, hogy talán én az elsők között voltam, akik Magyarországon ezt a nevet kapták a hetvenes évek végén. Amikor elkezdtem a pályát 1995-ben, volt egy nyilvános rádiófelvétel, amely után azt mondta egy idősebb kollégám: aki ezzel a névvel nem csinál karriert, az semmivel” – mondta Nacsa Olivér. A humoristával Bagi Ivánnal közös műsorában, a Bagi-Nacsa Orfeumban találkozhatnak rendszeresen a Duna nézői.

A teljes adás a Névjegyek Médiaklikk-oldalán nézhető újra.

Névjegyek – hétköznap 18:40-től a Dunán. A műsor az M5 kulturális csatornán is látható.

Olvasson tovább