Míves családi örökségét mutatta meg Sasvári Sándor a közmédia műsorában

Boldog, hogy családi hagyományként felmenőihez hasonlóan a Sándor nevet kapta a Jászai Mari-díjas színművész. Sasvári Sándor a közmédia Névjegyek című műsorában elmondta, ajándéknak tartja nevét, amelyhez kapcsolódóan különleges családi ereklyét is őriz.
 

„Én vagyok a harmadik Sándor a dinasztiában, ezt sokszor hallottam édesapáméktól. A nagyapám, édesapám és jómagam vagyok Sándor. Nagy boldogság számomra, hogy ezt a nevet ajándékozták nekem” – fogalmazott a színművész. Egy számára fontos családi ereklyét, egy míves képet is megmutatott a műsorban, amelyet még a nagyapja készített a színművész dédnagyapjának ajándékba. A míves, kézzel rajzolt, festett képet Sasvári Sándor édesapjától örökölte.

A Névjegyek című műsorban a házigazda, Pölcz Ádám nyelvésztől azt is megtudhatták a nézők, hogy a rendkívül népszerű, görög eredetű név jelentése: az emberek védelmezője. „Nevem jelentésének védelmező részét próbálom gyakorolni: védelmezem az egészségemet, a testi-lelki egyensúlyomat, a családomat, az állataimat. A férfiasságot sugallja. Büszke vagyok erre a névre” – mondta Sasvári Sándor.

A teljes adás a Névjegyek Médiaklikk-oldalán nézhető újra.

Névjegyek – hétköznap 18:40-től a Dunán. A műsor az M5 kulturális csatornán is látható.

Borítókép: MTVA

Olvasson tovább