Megdöbbenve ismerte fel D. Nagy Lajos: beteljesítette neve jelentését

Harcos jelentéssel bír a Lajos keresztnév. Egyik ismert viselője, a Bikini énekese, D. Nagy Lajos a közmédia Névjegyek című műsorában osztotta meg nevével kapcsolatos felismerését.
 

A germán eredetű Lajos név eredetileg a Frank Birodalom királyai között volt népszerű, de a középkori francia uralkodók is előszeretettel használták. A szentek közt több Szent Lajost is találunk. A nevet viselő királyok és szentek, valamint a Louis hangsor könnyű kiejthetősége miatt sok országban terjedt el a név, amelynek jelentése dicső harcos – tudhatták meg a közmédia Névjegyek című műsorából Pölcz Ádám nyelvésztől, a műsor házigazdájától.

A Névjegyek vendége, a Bikini énekese családi örökségként kapta ezt a keresztnevet, édesapját is így hívták. D. Nagy Lajos keresztneve jelentését gyerekként még nem ismerte, később értette meg, hogy pályafutásával igazolta azt. „Először csak ösztönösen, magamtól énekeltem, később elmentem egy énektanárhoz hangképzésre, és ő mondogatta mindig nekem, hogy a sikerért, a hírnévért meg kell harcolni. Aztán később, amikor megtudtam, hogy mi a nevem jelentése, akkor teljesen megdöbbentem, hogy harcolni a hírnévért, ez a Lajos”.

A teljes adás a Névjegyek Médiaklikk-oldalán nézhető újra.

Névjegyek – hétköznap 18:40-től a Dunán. A műsor az M5 kulturális csatornán is látható.

Borítókép: MTVA

Olvasson tovább