Csepregi Éva több dalában is elrejtett személyes utalásokat

A Neoton Familía gazdag zenei munkásságában számtalan sláger található, némelyiket egészen személyes történetek, kapcsolódások ihlették – mesélte Csepregi Éva a Dunán és az M5-ön látható Névjegyek című műsor vendégeként.
 

A világ egyik leggyakoribb női neve az Éva – tudhatták meg Pölcz Ádám nyelvész, műsorvezetőtől a közmédia Névjegyek című műsorában. Népszerűségét jól mutatja, hogy például az 1972-es Ki mit tud?-on feltűnt Kócbabák nevű trióban mind a három tag – Pál Éva, Fábián Éva és Csepregi Éva – is ezt a nevet viselte. Nevéhez fűződő érzéseiről beszélt a műsor vendégeként a Magyar Érdemrend lovagkeresztjével kitüntetett, eMeRTon-díjas énekes.

„Édesanyámtól kaptam a keresztnevemet, a nőiességet szerette volna átadni ezáltal nekem. Vallásos volt, és nagyon tetszett neki a gondolat, hogy így hívták az első nőt a Földön” – kezdte Csepregi Éva a Névjegyek adásában. Az előadóművészt zenei pályafutásán is kísérte a neve, a Neoton Família több dalában is visszautaltak erre.

„Többször játszottunk azzal a dalszövegeinkben, hogy a gitárosunkat Ádámnak, engem pedig Évának hívnak. A duettlemezünk Ádám és Éva címmel jelent meg, és erről vált slágerré az Éva, Éva, ez a nevem, így hívnak című dalunk” – tette hozzá. A teljes adás újranézhető a Médiaklikken, amelyen 60 napig elérhetők a korábbi epizódok is.

Névjegyek – hétköznap 18:40-től a Dunán. A műsor az M5 kulturális csatornán is látható.

Olvasson tovább