A név kötelez? – Gájer Bálint nevéhez hűen szerelmes típus

Nem kell ünnepnap Gájer Bálintnak ahhoz, hogy kimutassa érzéseit szerettei felé. Az énekes a Névjegyek című műsorban keresztneve kapcsán fejtette ki, hogy érzelmes, romantikus típus.
 

A Bálint név rendkívüli népszerűségnek örvend Magyarországon, sikere az általa hordozott jelentésben – erős, egészséges – és dallamos hangzásában keresendő, tudhatták meg Pölcz Ádám nyelvésztől, a közmédia Névjegyek című műsorának házigazdájától. A Bálint név a Valentin magyar megfelelője, még a két névnap is egy napra esik. Pozitív jelentése kapcsolódik Szent Bálint napjához, aki az epilepsziában és más idegrendszeri betegségekben szenvedők védőszentje, valamint a szerelmesek és házasok védőszentjének tartott Szent Valentinhoz is.

Nagyon szeretem a nevemet, nem merült fel bennem, hogy valaha is megváltoztassam” – mondta Gájer Bálint a Névjegyek című műsorban, hozzátéve, mióta egyre népszerűbb hazánkban a Valentin-nap, saját névnapi ünneplése háttérbe szorult. „Szerelmes típus vagyok, és régen, amikor nem volt fellépésem, akkor sokkal romantikusabb tudtam lenni ebben az időszakban. Igyekszem nem ünnepekre kihegyezni a szerelem, szeretet kimutatását. Általában nem csak karácsonykor ajándékozok, vagy mondom el páromnak, szüleimnek az érzéseimet”.

A teljes adás a Névjegyek Médiaklikk-oldalán nézhető újra.

Névjegyek – hétköznap 18:40-től a Dunán. A műsor az M5 kulturális csatornán is látható.

Borítókép: fotó: MTVA

Olvasson tovább