Gyerekként szégyellte keresztnevét Esztergályos Cecília

Felmenői között több Cecília volt, édesapja szerette volna, ha ő is ezt a nevet kapja – mesélte a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész a Névjegyek adásában. Bevallotta, most már nagyon szereti nevét, ám gyerekként nem így érzett.
 

A dallamos Cecília név nem csak hangzásában hordozza a zenét, az egyházi zene védőszentjének is ez a neve – tudhatták meg a Névjegyek nézői Pölcz Ádám nyelvésztől. A műsor házigazdája érdekességként azt is elmondta, Szent Cecília létezését nem sikerült bizonyítani, ugyanakkor azt sem, hogy kitalált személy lett volna. Hazánkban ritka, és évtizedek óta nem tartozik a legkedveltebb 100 név közé a Cecília.

„Ma már imádom a nevemet, de amikor kicsi voltam, szégyelltem. Marika, Zsuzsika, Katika voltak az osztálytársaim, amelyekhez képest a Cecília furcsa volt” – vallotta be a színművész.

Esztergályos Cecília ősei között több Cecília van, édesapja miatt kapta ezt a keresztnevet. „Még mielőtt megszülettem, szerintem édesapám kérése volt édesanyám felé, hogy legyen a gyerek Cecília” – mondta az Érdemes és Kiváló Művész a műsorban, és régi fényképeken megmutatta a nézőknek Cecília nagynénit és Cecília nagymamát is.

A teljes adás a Névjegyek Médiaklikk-oldalán nézhető újra.

Névjegyek – hétköznap 18:40-től a Dunán. A műsor az M5 kulturális csatornán is látható.

Borítókép: Fotó: MTVA

Videó ajánló

Olvasson tovább